Четвер, 25.04.2024, 14:10
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи любите Ви свою роботу?
Всього відповідей: 71
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Оголошуються набір на практичний курс «Проективні методики в роботі дитячого психотерапевта»
Інформація | 26.09.2016, 11:19

Метою курсу є знайомство з основними видами, структурою і змістом проективних методик, а також можливостями їх використання як інструменту психодіагностики та психокорекції у практичній діяльності дитячого психотерапевта.
  На семінарах вивчаються клінічні проективні тести, а також ігрові проективні методики (метафоричні асоціативні карти), які успішно застосовуються в практиці дитячих психологів і психотерапевтів. Перевагою проективних методик є індивідуальний підхід до кожної дитини, психотерапевтичний діалог в атмосфері довіри та підтримки, проникнення в несвідомі глибини психіки, вивчення динамічних характеристик особистості та психокорекційний ефект.
  Курс складається з 5 дводенних семінарів по 20 акад. годин (всього 100 акад. годин) і завершується захистом підсумкової контрольної роботи і груповою супервізією з навчаючим дитячим терапевтом УСП. Навчання проводиться з регулярністю раз на два місяці, в перервах між семінарами учасники відпрацьовують практичні навички в пір-групах, а також можуть відвідувати додаткові семінари, присвячені поглибленому вивченню окремих методик.
 Розробник курсу та викладач:
Алла Ярошенко – сертифікований психотерапевт Європейської асоціації психотерапії, Європейської конфедерації психоаналітичних психотерапій, Української конфедерації психоаналітичних психотерапій, Української спілки психотерапевтів, спеціалізація в пре- та перинатальній психотерапії.
 
ЗМІСТ ПРОГРАМИ
1 CЕМІНАР (19-20 листопада 2016)
1 день
Вступ у проективну психологію. Історія розвитку проективного методу та загальна характеристика методик. Проекція: від феномена до принципу дослідження. Адитивні  проективні методики(завершення речень та історій): «Незакінчені речення», «Незакінчені розповіді», казки Луїзи Дюсс, асоціативний тест Юнга.
2 день
Метафоричні асоціативні карти як інструмент казкотерапії: «Сага», «Міфи», «1001», «Шен Хуа» (Німеччина), карти «Майстер казок» д.пс.н. Т.Зінкевич-Євстігнєєвої (Росія).
 2 CЕМІНАР (січень 2017)
1 день
Експресивні проективні методики (малювання на вільну або задану тему): «Неіснуюча тварина», «Дім, дерево, людина», «Дерево»,«Малюнок сім’ї»(«Сім’я тварин»,«Три дерева», «Два будиночки»), «Малюнок людини», «Людина під дощем», «Графічний тест Вартегга», «Піктограма», «Конструктивний малюнок людини з геометричних фігур».
2 день
Метафоричні асоціативні карти у роботі з дітьми та сім’єю: «Персона», «Персоніта» (Німеччина), соціальні ігри Гюнтера Хорна «Сімейні псікрети», «Комочок».
 3 CЕМІНАР (березень 2017)
1 день
Інтерпретативні проективні методики(тлумачення якої-небудь події, ситуації): «Дитячий апперцептивний тест» (CAT), «Блекі», «Тест руки Вагнера», «Тест фрустрації Розенцвейга» (дитячий варіант),«Мій клас», «Методика діагностики шкільної тривожності», «Методика Рене Жиля».
2 день
Метафоричні асоціативні карти у роботі з дитячою травмою: «Коуп» (Німеччина), «Батоги і пряники», «Із сундука минулого» (Росія).
 4 CЕМІНАР (травень 2017)
1 день
Конститутивні проективні методики (структурування, оформлення стимулів, додавання змісту): «Тест Роршаха».
2 день
Імпресивні проективні методики (використанні прийому переваги одних стимулів іншим): «Тест Люшера», «Колірний тест відносин», гра «Галявина», аналіз кольорового вираження експресивних методик.
 5 CЕМІНАР (липень або вересень 2017)
1 день
Захист підсумкової контрольної роботи.
2 день
Групові супервізії та вручення сертифікатів УСП.
 Форми роботи: міні-лекції з презентаціями, практичні вправи в парах і підгрупах, арт-техніки, демонстраційні сесії, індивідуальна робота тренера з кожним учасником, терапевтичний досвід, супервізії.
 Слухачі отримають сертифікати про проходження курсу від секції дитячої та юнацької психотерапії Української спілки психотерапевтів.
 Вартість: 1000 грн. за семінар (20 акад. годин). Можливе проходження окремих семінарів або окремих днів. При навчанні протягом одного дня вартість складе 700 грн.
 Важливо! Реєструватися на програму для отримання подальшої інформації необхідно за посиланням (у графі про номер програми обов’язково вкажіть «Програма 4»)
http://kievuspdeti.gkd.academy/анкета/
 Довідки за телефонами: 044 2227706, 067 6971974, 067 3693656, 099 5585244.

Додав: Ripo |
Переглядів: 678 | Розміщено до: 26.10.2016 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz