Субота, 20.04.2024, 10:59
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 84
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 6-8 грудня 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» пройшов навчальний тренінг-семінар «Технологія впровадження Інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова».
 Тренінг проведено за сприяння Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи та управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації.   
 Впровадження програми «Сімейна розмова» передбачає підготовку 30 спеціалістів психологічної служби Херсонщини у рамках триденного семінару-тренінгу з методології реалізації програми в навчальних закладах. З підготовлених спеціалістів в подальшому буде відібрано команду регіональних тренерів, які в наступних навчальних роках будуть навчати інших фахівців особливостям впровадження програми. На даному етапі в тренінгу взяли участь фахівці психологічної служби м. Херсона, м. Нова Каховка та Олешківського району.
 Інформаційно-освітня протиалкогольна програма «Сімейна розмова» охоплює  учнів 7-8-х класів та їхніх батьків. Основною метою програми є виховання в учнів відповідального ставлення до власного здоров’я у співпраці з батьками. Програма спрямована на підвищення поінформованості учнівської молоді щодо негативних наслідків вживання алкогольних напоїв у підлітковому віці, формування навичок протистояння соціальному впливу щодо вживання алкоголю, налагодження взаємодії між батьками та дітьми шляхом виконання спільних завдань.
Протягом трьох днів учасники ознайомилися із структурою програми, її змістом, методичними матеріалами, анкетами, інформаційними повідомленнями. Щодня відпрацьовувалися різні навики роботи з учнями та батьками.  
Кожен заклад, що приймає участь у реалізації зазначеної програми, забезпечено методичними матеріалами: методичними комплексами для педагогів, анкетами для вхідного та вихідного діагностування,  «Сімейними щоденниками для сімейної розмови».
 По закінченню тренінгу усі учасники  отримали сертифікати на здійснення цієї діяльності в закладах освіти.
 Тож сподіваємось, що отримані знання з дуже креативним підходом до підвищення поінформованості учнівської молоді щодо негативних наслідків вживання алкогольних напоїв через активне залучення батьків стане одним із вагомих внесків до зміни ставлення до даного явища в багатьох сім’ях Херсонської області.

Фотографії з семінару можна переглянути в розділі "Фотоальбоми", або більше фотографій на нашій сторінці в facebook.

Категорія: Новини | Переглядів: 488 | Додав: Ripo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz