Середа, 24.04.2024, 06:06
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Чи любите Ви свою роботу?
Всього відповідей: 71
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 »

Шановні колеги!

До науково-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи надійшли навчально-методичні посібники до навчальної програми (тренінгового курсу) «Дорослішай на здоров’я» спря­мованого на формування у підлітків здорового способу життя та збереження репродуктивного здоров’я, усвідомлення цінності здоров’я як основи успіш­ної самореалізації, відповідального ставлення до збереження сімейних цін­ностей, основ відповідального батьківства. Програму розраховано для факультативної, гурткової, позакласної роботи педагогів, психологів, соціальних педагогів з учнями 9-11 класів загально­освітніх шкіл та учнями професійно-технічних навчальних закладів.

Фахівці, які пройшли навчання з числа працівників психологічних служб інтернатних закладів, можуть отримати посібники для впровадження у навчання на безоплатній основі.

Категорія: Новини | Переглядів: 1039 | Додав: Ripo | Дата: 25.11.2013 | Коментарі (0)

    На базі Херсонської академії неперервної освіти 12-13 листопада 2013 року відбудеться семінар соціальних педагогів та практичних психологів інтернатних закладів області. Семінар буде проходити окремо за темами: для практичних психологів - "Дорослішай на здоров'я", з метою формування здорового способу життя та збереження репродуктивного здоров'я підлітків у загальноосвітніх навчальних закладах, для соціальних педагогів - "Захисти себе від ВІЛ". 
       Початок роботи семінару 12 листопада о 10.00.
Категорія: Новини | Переглядів: 650 | Додав: Ripo | Дата: 06.11.2013 | Коментарі (0)

   23 жовтня 2013 р. на базі Херсонської академії неперервної освіти відбувся семінар керівників районних та міських психологічних служб "Організація роботи з розв'язання проблеми насильства в школі", де оговорювалися поточні оргінізаційно-методичні документи служби та ознайомлено керівників психологічних служб з тренінговою роботою з дітьми, батьками та педагогами задля подолання насильства над дітьми в школі в рамках проекту "Попередження насильства над дітьми в школі", що здійснюється ВГО "Жіночий консорціум України" за фінансової підтримки шведської громадської організації Save the Children Sweden.
Категорія: Новини | Переглядів: 569 | Додав: Ripo | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

   До уваги працівників психологічної служби повідомляємо, що на нашому сайті в розділі "Друзі сайту" ми розмістили новий дуже корисний ресурс для фахівців, які опікуються питаннями дітей з особливими потребами - посилання на сайт Національної асамблеї інвалідів України. Сподіваємось, що даний ресус для вас стане не один раз у нагоді!
Категорія: Новини | Переглядів: 581 | Додав: Ripo | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

   На сайті Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі та на сайті "КорреспонденТ.net"оприлюднено результати соцопитування щодо моральності в суспільстві.
  Інститут Горшеніна провів опитування серед українців на тему Мораль в Україні, згідно з результатами якого більшість українців вважає за низький рівень суспільної моралі в країні.
 Як повідомляє інститут Горшеніна, 60,2% українців вважають низьким рівень суспільної моралі, 29,4% охарактеризували б його як середній, і лише 2,1% українців вважають сьогоднішній рівень моралі в нашому суспільстві високим. 
  При цьому переважна більшість громадян України – 98,5% - негативно ставляться до вживання наркотиків. З них 95% дали відповідь цілком негативно, а 3,5% - скоріше негативно. Позитивно ставиться до вживання наркотиків тільки один відсоток опитаних. 
  Також під час дослідження було встановлено, що 72% людей негативно ставляться до представників сексуальних меншин. З них 57,5% обрали відповідь повністю негативно, а 14,5% - скоріше негативно. Позитивно ставляться до згаданої категорії громадян 13,0% опитаних. 
  Більше половини українців – 53,5% - позитивно дивляться на дошлюбні статеві стосунки. Негативне ставлення до цього явища висловили більше третини респондентів – 38,4%. 65,6% українців позитивно ставляться до цивільного шлюбу. Негативне ставлення до цивільного шлюбу висловили 31,9% респондентів. 
  Згідно з результатами опитування, більшість українців засуджують подружні зради, 65,9% негативно ставляться до розлучення. 85,1% засуджують проституцію. Більшість опитаних – 74,9% - висловили негативне ставлення до абортів. 92,9% засуджують самогубство. 
  Хочемо зазначити, що робота практичного психолога та соціального педагога закладів освіти в значній мірі є одним із вагомих факторів впливу на корекцію і формування в майбутньому поколінні моральності, самостійного мислення і стійкості до негативних впливів. 
 
Використано матеріали сайтів:
Категорія: Новини | Переглядів: 570 | Додав: Ripo | Дата: 16.10.2013 | Коментарі (0)

Категорія: Новини | Переглядів: 527 | Додав: Ripo | Дата: 04.10.2013 | Коментарі (0)

  Шановні колеги! До лабораторії практичної психологоії та соціальної роботи надійшло 20 примірників збірнику "Психологу для роботи: діагностичні методики" (М.В.Лемак, В.Ю.Петрище), рекомендований Українським науково-методичним центром практичної психології та соціальної роботи для практичних психологів, соціальних педагогів та студентів вищих навчальних закладів відповідних спеціальностей. Також в лабораторії залишилось 17 примірників навчального посібника "Психологічна служба" (В.Г. Понок) рекомендований Українським науково-методичним центром практичної психології та соціальної роботи для студентів і викладачів, педагогічних працівників, практичних психологів, соціальних педагогів, керівників освіти і психологічної служби.
   Щодо придбання посібників звертайтесь за тел. 095-287-05-87 (Мартиненко Артем Леонідович).
Категорія: Новини | Переглядів: 636 | Додав: Ripo | Дата: 16.09.2013 | Коментарі (0)

  Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи звертає особливу увагу керівників психологічної служби усіх рівнів на методичне забезпечення діяльності працівників служби. Актуальним залишається питання підписки на періодичні фахові видання (див. лист УНМЦ від 09.09.2013 p. № 100 в розділі "Нормативно-правові документи") як практичними психологами та соціальними педагогами так і навчальними закладами, методичними кабінетами, центрами психологічної служби. Адже фахові видання відіграють суттєву роль в методичному забезпеченні діяльності спеціалістів.
   Необхідно вжити заходів щодо максимального забезпечення працівників психологічної служби періодичними фаховими виданнями, рекомендованими Українським науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи та недопущення випадків використання фахівцями у професійній діяльності неякісних методичних матеріалів та інструментарію.
  Керівникам районних(міських), Кримської республіканської, обласних, Київської і Севастопольської міських психологічних служб 1 раз на півроку збирати та узагальнювати інформацію щодо стану забезпечення періодичними фаховими виданнями на рівні регіону. Надавати вище згадану узагальнену інформацію на вимогу.
   В переліку рекомендованих фахових видань виділяють газети видавництва "Шкільний світ" («Психолог», «Соціальний педагог», «Дефектолог», «Психолог дошкілля», "Психолог. Бібліотека", "Соціальний педагог. Бібліотека"), журнали видавництва "Социс-Прес" («Практична психологія      та      соціальна робота», «Обдарована дитина») та видавництва ТОВ «Міжнародний центр фінансово-економічного розвитку Україна» («Практичний психолог: Дитячий садок», «Практичний психолог: Школа»).
  Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи не рекомендує до використання працівниками психологічної служби системи освіти щоквартальний спеціалізований журнал «Психологічна служба школи» видавництва ТОВ «Пресс Альянс».


Категорія: Новини | Переглядів: 783 | Додав: Ripo | Дата: 11.09.2013 | Коментарі (0)

    На прохання працівників психологічних служб  Житомирської, Тернопільської, Донецької, Миколаївської та ін. областей відбувся перевипуск (останній) асоціативних карток "Креатив 1" (500 шт) і "Креатив 2" (500 шт). Картки вже отримані з друкарні, тому ті хто встигне замовити отримає їх у найближчий час. Ціна збережена не дивлячись на подорожчання паперу. - 45 грн за 1 шт.
    Крім того, до вашої уваги пропонується майстер-клас з використання карток "Креатив". Такі майстер-класи у минулому році відбулися в Одеській, Донецькій, Полтавській областях та презентаційний семінар у Тернополі. Відгуки організаторів і учасників - позитивні . Заходи можуть організовуватися як на рівні окремого регіону (міста) так і на рівні області (окрема інформація на "Дошці оголошень"). Можливо проведення двох майстер-класів в 1 день (якщо буде багато бажаючих).
   Замовлення на картки і проведення майтер-класів просимо надсилати до 11.09.13 на ел. адресу kherson21@ukr.net із вказівкою району, прізвища І.П., закладу та мобільного номера телефону.
Категорія: Новини | Переглядів: 1732 | Додав: Ripo | Дата: 03.09.2013 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz