Вівторок, 23.04.2024, 10:58
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Чи любите Ви свою роботу?
Всього відповідей: 71
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

« 1 2 3 4 5 ... 12 13 »

  15-16 листопада 2017 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбувся семінар для практичних психологів та соціальних педагогів на тему "Профілактика асоціальної поведінки серед учнів навчальних закладів у роботі працівників психологічної служби системи освіти".
  Під час проведення семінару були виступи головного невролога Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні Горба Анатолія Леонідовича на тему "Мікромозкова дизфункція у дітей. Рання діагностика та сучасні підходи до терапії", генетика Онищенко Світлани Євгенівни з темою "Аутичні прояви у дітей як фактор розвитку асоціальної поведінки", головного психіатра Херсонської обласної психіатричної лікарні Черкашиної Тетяни Федорівни з темою "Асоціальна поведінки у дітей як наслідок психічної хвороби", заступника начальника відділу методичного забезпечення соціальної роботи центру соцiальних служб для сiмi, дiтей та молодi Десятнікової Людмили Анатоліївни на тему "Механізми взаємодії працівників психологічної служби системи освіти з фахівцями центрів соціальних служб з питань психосоціального супроводу дітей, які опинились у складних життєвих обставинах" та психолога госпіталю інвалідів та ветеранів війни Хутковської Емілії Олександрівни з майстер-класом «Травма. Робота з травмою».

Категорія: Новини | Переглядів: 597 | Додав: Ripo | Дата: 17.11.2017 | Коментарі (0)

  7 листопада 2017 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти»  Херсонської обласної ради відбудеться семінар керівників психологічних служб на тему "Психологічний супровід навчально-виховного процесу у роботі керівника психологічної служби".
  Під час проведення семінару планується проведення наради з питань організації психологічної служби в поточному навчальному році, висвітлення питань щодо особливостей організації освітнього процесу в умовах Нової української школи, проведення супервізії діяльності керівників психологічної служби.
  Для участі у семінарі запрошуємо фахівців, які відповідають за психологічну службу в районах (містах, ОТГ).
  Початок роботи семінару 7 листопада 2017 року в приміщенні академії (мала конференц-зала) о 10.30.

Переглядів: 493 | Додав: Ripo | Дата: 01.11.2017 | Коментарі (0)

    Шановні колеги! Повідомляємо, що відповідно до п.1.1 наказу Міністерства освіти і науки України від 02.03.2017 за № 334 "Про унормування діяльності психологічної служби системи освіти"  робочою групою, затвердженою наказом МОН від 20.03.2017 № 429 «Про утворення робочої групи з розроблення Положення про психологічну службу (психологічний супровід і соціально-педагогічна робота)» підготовлено і подано для громадського обговорення проект нового «Положення про психологічну службу системи освіти України». Просимо залучитися до обговорення даного положення керівників психологічних служб міських, районних відділів освіти, практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти усіх типів і форм власності.
    Пропозиції та зауваження просимо надавати до 13 липня 2017 року на електронну адресу відділу психологічного супроводу та соціально-педагогічної роботи ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти"  psychologos@imzo.gov.ua та прописувати в коментарях на сайті інституту до розділу "Консультації з громадськістю"-"Громадське обговорення проекту "Положення про психологічну службу системи освіти України".
Проект «Положення про психологічну службу системи освіти України» та розділ з обговорення "Консультації з громадськістю" знаходиться за посиланням:
https://imzo.gov.ua/proekt-polozhennya-pro-psyholohichnu-sluzhbu-systemy-osvity-ukrajiny/

Категорія: Новини | Переглядів: 1955 | Додав: Ripo | Дата: 19.06.2017 | Коментарі (0)

   З 25 по 27 квітня 2017 року у м. Львові відбувся триденний навчальний тренінг для викладачів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти з питань протидії торгівлі людьми в Україні.Навчання проводилось на виконання Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 p. № 111, за матеріалами, розроблених відповідно до Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо протидії торгівлі людьми на період до 2020 року (наказ МОН від 8 квітня 2016 р. №405) і схвалених Науково-методичною радою з питань освіти МОН України до використання у загальноосвітніх навчальних закладах (Лист ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» № 2.1/10-384 від 01.03.2017 p.) за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.
   Під час тренінгу учасники ознайомлювались із сутністю явища торгівлі людьми, його причинами, масштабами та наслідками в Україні і світі, з процесом ідентифікації осіб, особливо дітей, постраждалих від торгівлі людьми, з особливостями надання відповідної допомоги, а також з основними принципами та компонентами Національного механізму взаємодії для надання такої допомоги в рамках Закону України «Про протидію торгівлі людьми». Це дозволить створити превентивний освітньо-інформаційний простір у навчальному закладі, місцевій громаді та зменшити ризики потрапляння дітей у ситуації торгівлі людьми.
   Метою навчання було підвищення рівня громадянської та професійної компетентності педагогів і психологів закладів освіти, надання методичної підтримки для забезпечення викладання відповідного спецкурсу в інститутах післядипломної педагогічної освіти (в рамках підвищення кваліфікації вчителів загальноосвітніх навчальних закладів). Означений спецкурс планується проводити в КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" під час курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти. Сподіваємось на плідну співпрацю!

Категорія: Новини | Переглядів: 402 | Додав: Ripo | Дата: 03.06.2017 | Коментарі (0)

  Шановні колеги! Відповідно до плану роботи Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти»  Херсонської обласної ради, 12 квітня 2017 року відбудеться семінар керівників психологічних служб (методистів, які відповідають за діяльність роботи психологів та соціальних педагогів міст/районів закладів освіти) на тему: «Психологічний супровід навчально-виховного процесу у роботі керівника психологічної служби»,  під час якого відбудеться нарада.

Оригінал листа можна завантажити за цим посиланням.

Категорія: Новини | Переглядів: 467 | Додав: Ripo | Дата: 04.04.2017 | Коментарі (0)

  Шановні колеги, учасники інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова» м. Херсона, м. Нової Каховки та Олешківського району! На виконання листа Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи АПН України від 30 березня 2017 року з № 57 «Про впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова» повідомляємо, що 24 квітня 2017 року  на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради з метою вивчення результативності впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова» у Херсонській області Українським НМЦ практичної психології і соціальної роботи заплановано моніторинговий візит, в рамках якого відбудеться круглий стіл з презентацією підсумків реалізації заходів передбачених програмою.

Офіційного листа можна завантажити за цим посиланням.

Категорія: Новини | Переглядів: 513 | Додав: Ripo | Дата: 03.04.2017 | Коментарі (0)

  Шановні колеги! Засвідчуємо вам свою повагу та запрошуємо взяти участь у роботі ІІІ Всеукраїнського фестивалю педагогічної майстерності «Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості» (до Міжнародного дня дитячої книги), який відбудеться 05-07 квітня 2017 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради. З метою популяризації книги та читання серед дитячої аудиторії заплановано проведення науково-педагогічної конференції, підбиття підсумків огляду-конкурсу буктрейлерів «Я обираю читання» (на кращу рекламу дитячої книги); презентації освітніх ідей відомих науковців, представлення перспективного педагогічного досвіду освітян, працівників психологічної служби і бібліотек України; зустрічі з дитячими письменниками, представниками видавництв художньої літератури для дітей і дитячими творчими колективами.

З детальною інформацією можна ознайомитись за  цим посиланням.

Категорія: Новини | Переглядів: 538 | Додав: Ripo | Дата: 17.03.2017 | Коментарі (0)

 Шановні колеги! Засвідчуємо вам свою повагу та запрошуємо взяти участь у роботі ІІ Всеукраїнських педагогічних читань «Я. А. Коменський – видатний педагог минулого (до 425-річчя від дня народження)», що відбудуться 24 березня 2017 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».
Запрошуються науковці, викладачі, аспіранти, докторанти, методисти обласних інститутів післядипломної освіти та науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, працівники районних (міських) методичних кабінетів, керівники загальноосвітніх навчальних закладів, учителі, вихователі, усі зацікавлені особи.
  Основні напрями роботи педагогічних читань:
 1. Освітні та педагогічні процеси сьогодення у світлі ідей Я. А. Коменського.
2. Дидактичні погляди Я.А. Коменського.
3. Ідеї Я. А. Коменського щодо виховання молодого покоління.
4. Я. А. Коменський про вчителя.

Детальну інформацію про захід та умови участі у педагогічних читаннях можна переглянути, натиснувши на посилання.

Переглядів: 441 | Додав: Ripo | Дата: 17.03.2017 | Коментарі (0)

  Шановні колеги, повідомляємо, що відповідно до плану роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» 15-16 березня 2017 року відбудеться семінар для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти обласного підпорядкування з питань протидії торгівлі людьми за участю представників Херсонського обласного центру «Успішна жінка».
  Початок роботи семінару 15 березня 2017 року об 11.00 в малій конференц-залі академії.

Категорія: Новини | Переглядів: 468 | Додав: Ripo | Дата: 09.03.2017 | Коментарі (0)

Категорія: Новини | Переглядів: 492 | Додав: Ripo | Дата: 07.03.2017 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz