Четвер, 28.03.2024, 18:46
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 84
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 »
 Український науково-методичний центр практичної психології та соціальної роботи звертається до працівників психологічної служби системи освіти щодо організації психологічної допомоги учасникам, постраждалим та їх родичам, родичам загиблих внаслідок останніх соціально-політичних подій.
 
                                   Шановні колеги!
 
  Внаслідок складної соціально-політичної ситуації в країні, подій останніх місяців у багатьох містах і, у першу чергу, в місті Києві значно збільшилась потреба у наданні психологічної допомоги населенню, учасникам подій, постраждалим та їх родичам, родичам загиблих.
 Аналіз ситуації показує, що учасники і жертви подій потребують негайної психологічної допомоги незалежно від політичної приналежності, регіону проживання, майнового і релігійного статусу.
  Найбільш розповсюдженими проблемами є: гострі емоційні розлади, реактивні стани, посттравматичні стресові розлади, горе, переживання втрати близьких, дезорієнтація та панічні напади.
 У зв’язку з цим усім працівникам психологічної служби системи освіти і консультантам психолого-медико-педагогічних консультацій слід терміново:
- на базі навчальних закладів усіх типів і форм власності розгорнути пункти психологічної допомоги для проведення індивідуальної і групової роботи з постраждалими і учасниками подій, про що поінформувати громадськість;
- негайно звернутися до закладів і установ охорони здоров’я, підрозділів служби з надзвичайних ситуацій з пропозицією співробітництва та координації у справі надання психологічної допомоги тим, хто її потребує;
- обласним, районним, міським центрам психологічної служби і ПМПК створити мобільні групи для надання психологічної допомоги постраждалим у віддалених районах, сільській і гірській місцевості;
- до надання психологічної допомоги залучати висококваліфікованих фахівців, психологів, соціальних педагогів, психотерапевтів, консультантів ПМПК;
- організувати для тих, хто безпосередньо працює з постраждалими:
а) психологічну і професійну супервізію;
б) методичну підтримку у вигляді буклетів, методичних розробок, проведення навчальних семінарів і семінарів з обміну досвідом;
в) матеріальну допомогу у вигляді необхідного приладдя і оргтехніки;
- внести корективи у плани роботи всіх працівників психологічної служби, що задіяні у наданні допомоги постраждалим.
 Нагадуємо про необхідність у процесі роботи суворо дотримуватись вимог методик та Етичного кодексу психолога. 
У разі потреби ми готові надати необхідну допомогу, оперативні консультації.
 
Науково-методична лабораторія практичної психології та соціальної роботи отримала від групи "Безпечна школа", започаткованої ВГО "Жіночий консорціум України" посилання з проблематики переживання ситуації горя (див. на Форумі нашого сайту в темі "Психологічна допомога населенню"). Пропонуємо вам розпочати методичну взаємодопомогу по роботі з психологічної допомоги населенню на "Форумі" нашого сайту.
 
Категорія: Новини | Переглядів: 660 | Додав: Ripo | Дата: 25.02.2014 | Коментарі (0)

                                                 Уважаемые коллеги!

 Приглашаем вас принять участие в вебинаре межрегиональной секции РПО «Психология творчества и одаренности», который состоится 4 марта 2014 года с 14-00 до 16-00. 
 На вебинаре планируется презентация монографии Д.Б. Богоявленской, М.Е. Богоявленской      «Одаренность: природа и диагностика», изданной ФГБНУ «Центр исследования проблем воспи-тания, формирования здорового образа жизни, профилактики наркомании, социально-педагогической поддержки детей и молодежи» в 2013 году.
 Вебинар пройдет в режиме он-лайн трансляции на сайте «Преемственность в образовании» www.preemstvennost.ru в разделе "Календарь событий"/4.03.2014 "Вебинар межрегиональной секции РПО "Психология творчества и одаренности".
 Ведущие:
- д.псх.н, профессор, Почетный член РАО, председатель МО РПО и секции РПО «Психология    творчества  и  одаренности», гнс.,  руководитель группы диагностики  творчества ФГНУ             «Психологического института» РАО Д.Б. Богоявленская;
- к.псх.н., зав. лабораторией психолого-педагогических основ развивающего образования ФГНУ «Института психолого-педагогических проблем детства»  РАО М.Е. Богоявленская;
- Зав. кафедрой теории и истории психологии Института психологии им. Л.С.Выготского РГГУ. д.псх.н, профессор В.Т.Кудрявцев 
- к.псх.н., руководитель редакционно-информационного отдела ФГБНУ «ЦПВиСППДМ»              Е.Г. Артамонова.
- к.псх.н., заместитель директора по инновационной деятельности ГБОУ ЦО № 1679 Е.В.Емельянова
 К участию приглашаются руководители региональных отделений секции: к.псх.н. Л.А.Дикая      (Ростов-Дон), д.псх.н. Л.И.Ларионова (Иркутск), д.псх.н. Л.Я.Дорфман (Пермь), к.псх.н. Ю.И. Кузнецова (Нижний-Новгород) и наши коллеги:академик Национальной академии педагогических наук Украины, д.псх.н., профессор, зав. лабораторией психологии творчества  Института психологии имени Г.С. Костюка НАПН Украины В.А. Моляко (Киев), руководитель    авторской группы      «Референт» Н.Д. Алексеев (Минск), директор «Института одаренного ребенка»   В.В. Камышин    (Киев), главный редактор журналов «Практическая психология» и «Одаренный    ребенок» А.В.   Губенко (Киев).
 А также представители профессиональных сообществ (руководители, педагоги и специалисты организаций дошкольного, общего, профессионального и дополнительного образования), общественности, журналисты.
 Участие в вебинаре бесплатное.
 Для участия в вебинаре пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте мероприятия. 
 Заказать монографию Д.Б. Богоявленской, М.Е. Богоявленской «Одаренность: природа и                диагностика» можно, отправив запрос на электронную почту: cipv@yandex.ru
Контактный телефон: (499) 973-55-86 Методист - Фондеркина Лариса Анатольевна.
 Если у вас возникли вопросы по организации вебинара,  пишите нам на эл. почту:
 Для руководителей межрегиональных отделений:  mpo-120@mail.ru Богоявленская Диана Борисовна
 Для представителей профессиональных сообществ: emelyanova_kate@mail.ru Емельянова Екатерина Викторовна.
 Техническая поддержка: info@vashyspex.ru
.
Категорія: Новини | Переглядів: 598 | Додав: Ripo | Дата: 24.02.2014 | Коментарі (0)

  Відповідно до кваліфікаційних вимог соціальних педагогів (соціальних педагогів по роботі із дітьми-інвілідами) наказу Міністерства освіти і науки України № 665 від 01.06.13 року «Про затвердження кваліфікаційних характеристик професій (посад) педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів» соціальні педагоги для отримання ІІ, І, вищої кваліфікаційної категорії (соціальні педагоги по роботі із дітьми-інвілідами також і за кваліфікаційної категорії «спеціаліст») повинні проходити підвищення кваліфікації за програмами підготовки за спеціальністю «Корекційна освіта (за нозологіями)». 
 Для соціальних педагогів, які не пройшли відповідної підготовки і будуть атестуватись у найближчий період на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради 27-28 лютого 2014 року  відбудеться науково-практичний семінар «Корекційна освіта (за нозологіями)».

Категорія: Новини | Переглядів: 820 | Додав: Ripo | Дата: 21.02.2014 | Коментарі (0)

Відповідно до плану науково-практичних масових заходів Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та Національної Академії педагогічних наук на 2014 - 2016 роки від 31 жовтня 2013 р., повідомляємо, що на базі Інституту соціальної та політичної психології НАПН України відбудеться XI Міжнародна міждисциплінарна науково-практична конференція «Простір арт-терапії: ресурси зцілення».
До участі запрошуються практичні психологи, соціальні педагоги, методисти, директори (завідувачі) навчально-методичних кабінетів (центрів) психологічної служби, керівники та консультанти психолого-медико- педагогічних консультацій, педагоги, вихователі, спеціалісти, що цікавляться арт-терапією. Передбачаються такі форми участі у конференції: доповіді, майстер-класи та лабораторії.
Конференція відбудеться 27 лютого - 1 березня 2014 року за адресою: м. Київ, вул. Андріївська, 15.
Подання заявок на участь у конференції - до 20 лютого 2014 року.
Витрати на проїзд, проживання та харчування - за рахунок сторони, що відряджає.
Інформацію про форми та умови участі дивіться на "Дошці оголошень"(Інформаційний лист № 1. Всеукраїнської громадської організації «Арт-терапевтична асоціація»).

Категорія: Новини | Переглядів: 492 | Додав: Ripo | Дата: 19.02.2014 | Коментарі (0)

Для багатьох освітян України вже стало традицією брати участь у щорічних конкурсах від тематичного напряму «МЦФЕР: Освіта» Видавничого дому МЦФЕР. Цьогоріч ми хочемо ознайомити Вас з новими конкурсами для фахівців загальноосвітніх навчальних закладів, які, щиро віримо, сприятимуть подальшому розвитку системи загальної середньої освіти.

Так, удосконалити професійну компетентність педагогів, мотивувати їх підвищувати власний професійний рівень дає змогу належна організація творчої діяльності методичного об'єднання. Саме тому творчим, ініціативним педагогічним працівникам редакція журналу «Заступник директора школи» оголошує конкурс на найкращу авторську розробку «Організація роботи методичних об'єднань».

Для підтримки ініціативи щодо забезпечення психологічного супроводу становлення особистості учнів різного віку, поширення інноваційних ідей та сучасних технологій психологічного супроводу, а також для обміну перспективним досвідом роботи редакція журналу «Практичний психолог: Школа» оголошує конкурс на найкращі розробки щодо підвищення психологічної культури та грамотності учнів «Профілактично-просвітницька робота з учнями».

Положення про ці конкурси опубліковано в січневих числах журналів «Заступник директора школи» та «Практичний психолог: Школа» за 2014 рік. Дізнатися докладніше про конкурси можна на сайтах:

-www.zdsh2014.pedrada.com.ua  

- www.ppsh2014.pedrada.com.ua 

Переможці та дипломанти конкурсів отримають цінні подарунки та почесні дипломи від Видавничого дому МЦФЕР. Найкращі конкурсні роботи будуть опубліковані у відповідних журналах.

Ознайомитися з результатами конкурсів минулих років можна на сайтах www.zdorov2013.pedrada.com.ua та www.ppsh2013.pedrada.com.ua.

Категорія: Новини | Переглядів: 601 | Додав: Ripo | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)

  В останні роки соціальні мережі набули великої популярності як на території України, так і в усьому світі. З кожним днем все більше і більше користувачів мережі Інтернет реєструються і починають свою активну діяльність у все нових соціальних мережах, які міцно увійшли до списку найвідвідуваніших українськими користувачами сайтів. Все це пов’язано із розвитком інформаційно-комунікаційних технологій,  соціальні мережі почали відігравати надзвичайно важливу роль в житті будь-якого суспільства. До таких мереж залучено дуже велику кількість людей. У найбільших соціальних мережах кількість користувачів перевищує населення держав.
  Вбачаючи широку популярність соціальних мереж і серед працівників психологічних служб вирішили доцільним створити і свою сторінку в соціальних мережах "Фейсбук" і "Вконтакті", де буде розміщуватись інформація з нашого сайту із розділу новин. Перейти до наших сторінок можна натиснувши на посилання в новому розділі "Соціальні мережі" або, скориставшись пошуком "Фейсбук" або "Вконтакті", ввести ім'я "Psyslujba".
Категорія: Новини | Переглядів: 530 | Додав: Ripo | Дата: 08.02.2014 | Коментарі (0)


Набір карток «КРЕАТИВ», "КРЕАТИВ 2" рекомендовано для використання в діагностичній, корекційній, навчальній, консультативній діяльності, а також у випадках пошуку нових ідей, зміни організації діяльності, програми, стилю роботи, активізації групи.
Перелік вправ та завдань є невичерпним і залежить від креативності, досвіду та потреб діяльності спеціаліста. В наборі інструкцій наведено орієнтовний перелік первинних вправ для застосування карток в практичній діяльності психолога, соціального педагога, класного керівника, спеціаліста з управління персоналом, менеджера, а також для студентів відповідних спеціальностей.


Курс «Психологічна служба» є нормативним для підготовки психологів. Посібник є першою спробою систематичного викладу навчального матеріалу з цього курсу. В ньому узагальнено світовий і вітчизняний досвід діяльності практичних психологів і практичних психологічних служб. Ця книжка є логічним продовженням процесу теоретичного осмислення феноменів психологічної практики, який був започаткований підручником «Основи практичної психології» (1999, 2001, 2006). На основі власного досвіду, та узагальнюючи вітчизняний і зарубіжний досвід, автори пропонують своє бачення змісту діяльності та організації психологічної служби вищого навчального заклад. Цей посібник розроблено у відповідності до Галузевого стандарту вищої освіти з підготовки бакалаврів за спеціальністю 6.010100 – «практична психологія» напряму підготовки 0101 – «педагогічна освіта» (керівник авторського колективу – Т.С. Яценко), К.: МОНУ, 2005..Для студентів і викладачів, педагогічних працівників, практичних психологів, соціальних педагогів, керівників освіти і психологічної служби.
Категорія: Новини | Переглядів: 586 | Додав: Ripo | Дата: 08.02.2014 | Коментарі (0)

   Відповідно до плану роботи Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради 11-13 лютого 2014 року для практичних психологів та соціальних педагогів інтернатних закладів на базі академії відбудеться науково-практичний семінар «Формування здорового способу життя та профілактика ВІЛ/СНІДу». Початок роботи семінару 11 лютого 2014 року об 11.00.

Категорія: Новини | Переглядів: 490 | Додав: Ripo | Дата: 06.02.2014 | Коментарі (0)

 Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту від 28.01.2014 за № 22 у зв’язку з несприятливими погодними умовами та зниженням температури атмосферного повітря, з метою створення безпечних умов проведення масових дитячих заходів переноситься термін проведення ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з педагогіки і психології на 2 березня 2014 року.

Категорія: Новини | Переглядів: 502 | Додав: Ripo | Дата: 31.01.2014 | Коментарі (0)

Категорія: Новини | Переглядів: 580 | Додав: Ripo | Дата: 31.12.2013 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz