Субота, 27.04.2024, 18:53
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи любите Ви свою роботу?
Всього відповідей: 71
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

12:23
19 березня 2015 року в Нижньосірогозькому районі відбувся тренінг «Усвідомлене і відповідальне батьківство»

 19 березня 2015 року методист з психологічної служби Нижньосірогозького районного методичного кабінету Наталія Мануйленко провела для працівників психологічної служби,  класних керівників навчальних закладів району тренінг з теми «Усвідомлене  і відповідальне батьківство». Основна мета заняття – сприяти усвідомленню учасниками важливості відповідального ставлення до батьківства; ознайомлення педагогів із сучасними методами роботи з батьками на минулому тижні.
 У ході тренінгу, під час виконання різноманітних вправ, учасники розглянули роль батьківства в житті людини, обґрунтували важливість відповідального ставлення до народження дитини, проаналізували стилі батьківської поведінки стосовно дітей та їх вплив на процес формування особистості дитини, визначили основні засади усвідомленого батьківства.
 Працюючи в групах, педагоги визначали умови відповідальності батьків за виховання дітей; пріоритети та  типи труднощів у стосунках між   батьками та дітьми. 
 З метою визначення змісту понять «дитина», «батьки», «сім’я» було проведено вправу «Асоціативний ланцюжок».
 Під час проведення вправи «Які умови забезпечать щасливе дитинство» учасники тренінгу вдало визначили та описали  фізичні, економічні, психологічні та соціальні умови, які сприяють щасливому батьківству.
 Не залишили нікого байдужими  інформаційні повідомлення: «П′ять шляхів до серця дитини» та «П′ять основних  способів, якими батьки виражають свою любов до дитини».
 Підводячи підсумок тренінгу, Наталія Мануйленко звернула увагу присутніх на те, що бути класним керівником – велика відповідальність. В основі взаємодії сім'ї, класного керівника, практичного психолога, соціального педагога повинні лежати принципи взаємної довіри і поваги, підтримки і допомоги. Вона побажала всім присутнім, щоб в очах батьків та вчителів, діти бачили свою красу і любов!

   

Переглядів: 652 | Додав: Ripo | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz