Середа, 15.05.2024, 00:55
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи любите Ви свою роботу?
Всього відповідей: 71
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини від Педради
Інформація | 17.03.2014, 12:03
Ранкові новини від Педради

Навчаємо дитину програвати

«Практичний психолог: Дитячий садок»Діти стикаються з поразками на різних етапах дорослішання. Однак зазвичай вони не вміють програвати, оскільки дорослі налаштовують їх лише на перемогу. У такому разі навіть незначна невдача для дитини може перетворитися на проблему.

Під час ситуацій неуспіху дітей батькам варто дотримуватися такої послідовності дій: надати дитині змогу виразити негативні емоції, а потім підтримати її, поспівчувати.

Основна допомога для дитини, яка переживає невдачу, — «промовляння» батьками її образи, тобто прийняття ними її болю та страждання. Так дитина розуміє, що її почули, визнали її право на помилку та на те, щоб через неї засмучуватися.

Як ще можна допомогти дитині, яка відчуває розчарування, злість, соромом через нереалізовані задуми? Як виховувати в дитини вміння працювати над власними невдачами, самовдосконалюватися й адекватно реагувати на поразки?

Відповіді на ці запитання — у 
журналі «Практичний психолог: Дитячий садок» № 2/2014. У пригоді фахівцю стануть також Поради батькам щодо оволодіння дітьми навичками адекватного реагування на ситуацію успіху/неуспіху, а також анкета для батьків «Чи вміє ваша дитина програвати?»


Конкурс «Психологічний супровід становлення вікових новоутворень у дошкільника»Запрошуємо ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ ДНЗ до участі у конкурсі«Психологічний супровід становлення вікових новоутворень у дошкільника».

Конкурсні роботи приймаються до 25 квітня.

Переможці конкурсу отримують цінні подарунки та почесні дипломи.


Більше інформації про умови конкурсу та подарунки
Додав: Ripo | Контактна особа: ТОВ «МЦФЕР-Україна» E
Переглядів: 661 | Розміщено до: 17.04.2014 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz