Четвер, 09.05.2024, 19:10
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Чи любите Ви свою роботу?
Всього відповідей: 71
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:32
Пілотний проект протидії алкоголізації неповнолітніх має перерости у державну програму

Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи НАПНУ завершив пілотний проект інформаційно-освітньої протиалкогольної програми "Сімейна розмова", який здійснювався у семи регіонах України серед учнів 7 класів та їхніх батьків. За цією ж методикою центр планує розробити загальнодержавну програму протидії алкоголізації неповнолітніх. Про це прес-конференції в УКРІНФОРМі у вівторок заявив директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПНУ Віталій Панок.

"Ми плануємо цьогоріч підготувати матеріали для 8-го класу і провести їх апробацію, продовжити апробацію на 7-му класі і розробити проект загальнонаціональної програми, яка була б спрямована на протидію алкоголізації неповнолітніх. Ми хотіли б, щоб ця програма охоплювала всю країну", - сказав він.

В.Панок розповів, що пілотний проект програми "Сімейна розмова" був розроблений Українським науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи НАПНУ спільно з Інститутом інноваційних технологій та Всеукраїнською наркологічною асоціацією. Участь у ньому взяли 11430 учнів сьомих класів з 188 шкіл Києва, Львова, Чернігова, Харкова, Миколаєва, Донецької і Запорізької областей. Семикласники були обрані тому, що саме на цей вік в Україні здебільшого припадає перше знайомство підлітків із спиртними напоями.

Для педагогів фахівці центру розробили спеціальні методичні рекомендації, а для дітей та батьків - робочі зошити із завданнями, які вони мали виконувати разом. "Ми спробували поєднати зусилля батьків, педагогів і дітей щодо розв'язання проблеми вживання алкоголю", - зазначив В.Панок.

Він повідомив, що основні постулати, які намагалися донести до цільової аудиторії організатори проекту, полягали в тому, що відповідно до законодавством вживання алкоголю дітям до 18 років заборонено, що знайомство з алкоголем слід відкласти на якомога старший вік, що між сильно- і слабоалкогольними напоями немає ніякої різниці, оскільки будь-який алкоголь є шкідливим для організму і дорослої, і молодої людини.

Для пропаганди цих меседжів були обрані інтерактивні заняття, рольові ігри тощо. За словами В.Панка, у результаті реалізації проекту вдалося посилити негативне ставлення цільової групи до вживання алкогольних напоїв і зменшити легковажне - до слабоалкогольних.

Відповідаючи на запитання журналістів, він зазначив, що загальнодержавна програма протидії алкоголізації неповнолітніх планується як великий соціальний проект, вона не потребує додаткового фінансування. Кошти потрібні лише на видання методичних матеріалів, що може бути здійснено за гроші державного чи місцівевого бюджетів або спонсорів, підсумував В.Панок.

Надія Юрченко, КИЇВ. 11 жовтня 2011 року.

Категорія: Новини | Переглядів: 525 | Додав: Ripo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz