Понеділок, 13.05.2024, 06:38
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Чи любите Ви свою роботу?
Всього відповідей: 71
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 Останнім часом у деяких областях та у м. Києві значного поширення серед практичних психологів і соціальних педагогів закладів освіти набула програма «Діти і війна: навчання технік зцілення» (далі - Програма). У межах Програми видано посібник для тренерів, робочий зошит, проводяться одноденні (!) навчання, видаються сертифікати участі під егідою Асоціації психіатрів України і Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету. Згадана Програма розроблена і розповсюджується Інститутом психічного здоров’я Українського католицького університету спільно з Українським інститутом когнітивно-поведінкової терапії. Авторами посібника є Патрік Сміт, Етл Дирегров, Уільям Юле, Лейла Гупта, Шон Перрен, Рольф Г’єстад.
 Інформуємо вас про те, що згадана Програма, в цілому, та її методичне забезпечення (посібник і робочий зошит) не проходили експертизу в Українському НМЦ практичної психології і соціальної роботи і не мають відповідного грифу МОН України.
 Попереднє ознайомлення зі змістом матеріалів програми викликає занепокоєння відносно високої ймовірності повторного травмування, ефективності запропонованих підходів та відповідності методичних матеріалів стандартам, що прийняті в Україні.
 У зв’язку з наведеним вище Український НМЦ практичної психології і соціальної роботи не рекомендує практичним психологам і соціальним педагогам застосовувати програму «Діти і війна: навчання технік зцілення» у своїй практичній діяльності. Нагадуємо про відповідальність за застосування у практичній роботі методик, які не перевірені, не рекомендовані та не пройшли відповідних процедур ліцензування і сертифікації.
 Просимо довести до відома цю інформацію до всіх працівників психологічної служби системи освіти та не допускати застосування програми «Діти і війна: навчання технік зцілення» у навчальних закладах.

 Оригінал цього листа можна завантажити в розділі "Нормативно-правові документи"

 

Категорія: Новини | Переглядів: 1501 | Додав: Ripo | Дата: 15.05.2015 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz