Субота, 04.05.2024, 02:25
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Чи любите Ви свою роботу?
Всього відповідей: 71
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  У листопаді 2018 року Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки отримала схвалення та рекомендована для викладання у 10-11 класах закладів загальної середньої освіти програма "Основи сім'ї", яка може реалізовуватись як курс за вибором, факультатив, за рахунок класних, гурткових годин та годин психолога.
  5-6 листопада 2019 року на базі КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" спільно з ГО "Древо" та ВБФ "Сім'я" було проведено навчання педагогічних працівників за програмою "Основи сім'ї" її автором А.Й. Буковинським, кандидатом філософських наук, експертом з питань сімейної політики та сімейних відносин, Президентом Всеукраїнського благодійного фонду "Сім'я". До навчання за розділом біоетики також було запрошено голову Всеукраїнського благодійного фонду "За гідність людини", експерта з питань природнього планування сім’ї та розповсюдження родинних цінностей в українському суспільстві Самборську Геню Зигмундівну.
  Для участі у навчанні за даною програмою було запрошено 70 педагогічних працівників освітніх закладів, а саме: заступнии директорів з виховної роботи, практичні психологи, соціальні педагоги та класні керівники. За результатами навчання працівники отримали сертифікати, що надають право викладання за даною програмою, комплект методичних посібників для вчителів та робочі зошити для учнів 10-11 класів.
  Як зазначив автор програми А.Й. Буковинський: "Сучасна сім'я перебуває у кризовому становищі і основна причина криється в непідготовленості майбутніх сімейних пар до подружнього життя та у хибному уявленні про сутність, цінності та блага сімейного життя. Дана програма розроблена у відповідь на актуальну потребу сучасної молодої людини до особистісного розвитку, формування життєвої, соціальної, громадянської компетентностей з питань шлюбу, сім’ї та батьківства; підвищення цінності любові як базового почуття, що сприяє розбудові гармонійних сімейних чоловічо-жіночих і дитячо-батьківських стосунків."
  В майбутньому, для проведення навчання автором програми для педагогічних працівників, які бажають впроваджувати у своїх закладах програму "Основи сім'ї", потрібно заповнити анкету претендента на сайті osnovy.info або перейти за цим посиланням та чекати на запрошення на можливу дату проведення навчання А.Й.Буковинським у м.Херсоні. Також з 2020 року на базі КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" будуть проводитись навчання за даною програмою підготовленими фахівцями, про що будуть надіслані відповідні листи. Фотографії із заходу дивіться у розділі "Фотоальбоми".

Категорія: Новини | Переглядів: 434 | Додав: Ripo | Дата: 08.11.2019 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz