Середа, 15.05.2024, 03:01
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Чи любите Ви свою роботу?
Всього відповідей: 71
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

« 1 2 3 4 ... 22 23 »

31 січня 2020 року у Департаменті освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації відбулося засідання оргкомітету та членів журі з підбиття підсумків ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Корекційно-розвиткові програми» у 2019-2020 роках.
Метою щорічного конкурсу є виявлення та поширення кращого досвіду інноваційної діяльності працівників психологічної служби, накопичення та розповсюдження методичного інструментарію для здійснення психологічної корекції проблем освіти. До складу журі та організаційного комітету увійшли науковці, методисти психологічної служби районів, міст, інклюзивних ресурсних центрів, КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», представники Департаменту освіти і науки, Херсонського державного університету..
На Конкурс надійшло 3 програми практичних психологів з м. Херсон, м. Нова Каховка, Білозерського району та ОТГ та 1 програма соціальних педагогів з м. Херсон. Авторські програми учасників оцінювалися за встановленими Міністерством освіти і науки України критеріями (додаток 1 до Положення про Всеукраїнський конкурс авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» – пункт 15 розділу ІV (затверджено наказом МОН України від 31.05.2018 №555 «Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі»).
За підсумками роботи журі було визначено:
Переможці
У номінації «практичні психологи»: 
-Авторська програма "Почуй себе: до ресурсу через символи".Авторський колектив: Савун Анна Олександрівна, практичний психолог Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті, Анікіна Інна Павлівна, практичний психолог Херсонського ясла-садка компенсуючого типу - центру розвитку дитини № 60 Херсонської міської ради.
 Номінації «соціальні педагоги»:
- Авторська програма "9 кроків до безпеки". Авторський колектив: Соцька Ірина Вікторівна, практичний психолог Херсонського навчально-виховного комплексу "дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" № 33 Херсонської міської ради; Кравчук Олена Вячеславівна, практичний психолог Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 27 з поглибленим вивчення математики та іноземних мов Херсонської міської ради
Лауреати
-Авторська програма  "Граючись, розвиваємось та навчаємось". Автор: Савицька Тетяна Леонідівна, практичний психолог ЗДО дитячого садка компенсуючого типу № 1 "Гвоздичка" Новокаховської міської ради.
-Авторська програма   "Програма індивідуальних корекційно-розвивальних занять для дітей із затримкою психічного розвитку старшого дошкільного та молодшого шкільного віку" Авторський колектив: Бевзенко Валентина Василівна, практичний психолог Дніпровської ЗОШ І-ІІІ ст.; Івченко Наталія Олександрівна, практичний психолог Надеждівського ЗПЗСО; Мазур Марина Григорівна, практичний психолог Чорнобаївського НВК
Особливості застосування зазначених програми будо висвітлено на майстер-класах під час проведення курсів підвищення кваліфікації практичних психологів та соціальних педагів, семінарів та школои фахової майстерності практичних психологів та соціальних педагів.

Категорія: Новини | Переглядів: 303 | Додав: Ripo | Дата: 04.02.2020 | Коментарі (0)

  12-13 листопада 2019 року на базі КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" та Херсонського навчально-виховного комплексу "Дошкільний навчальний заклад - спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови І ступеня - гімназія" № 56 Херсонської міської ради було проведено семінар керівників психологічних служб "Психолого-педагогічний супровід організації навчально-виховного процесу в умовах реформування освіти". Під час семінару в перший день було представлено виступ завідувача навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи А.Л.Мартиненка "Про перспективи розвитку психологічної служби в умовах трансформації освіти та завдання на 2019-2020 н.р.". В другій половині дня було проведено майстер-клас методиста міського методичного кабінета Новокаховської міської ради Лемешевої Тетяни Євгеніївни та практичного психолога дошкільного навчального закладу № 11 Новокаховської міської ради Подавільнікової Ірини Миколаївни "Організація психологічної служби закладів дошкільної освіти в умовах реформування освіти". На другий день семінару було проведено майстер-клас методиста методичного кабінету при управлінні освіти м.Херсона Гуренок Галини Миколаївни "Психологічна служба ЗДО: організація та методичний супровід". Під час другої половини дня учасники семінару відвідали майстер-клас на базі НВК № 56 м. Херсона практичного психолога закладу Тригуб Олени Олександрівни та директора даного закладу Микитюк Світлани Василівни "Розвиток професійної майстерності практичного психолога в умовах ЗДО". 

Категорія: Новини | Переглядів: 506 | Додав: Ripo | Дата: 15.11.2019 | Коментарі (0)

  У листопаді 2018 року Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки отримала схвалення та рекомендована для викладання у 10-11 класах закладів загальної середньої освіти програма "Основи сім'ї", яка може реалізовуватись як курс за вибором, факультатив, за рахунок класних, гурткових годин та годин психолога.
  5-6 листопада 2019 року на базі КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" спільно з ГО "Древо" та ВБФ "Сім'я" було проведено навчання педагогічних працівників за програмою "Основи сім'ї" її автором А.Й. Буковинським, кандидатом філософських наук, експертом з питань сімейної політики та сімейних відносин, Президентом Всеукраїнського благодійного фонду "Сім'я". До навчання за розділом біоетики також було запрошено голову Всеукраїнського благодійного фонду "За гідність людини", експерта з питань природнього планування сім’ї та розповсюдження родинних цінностей в українському суспільстві Самборську Геню Зигмундівну.
  Для участі у навчанні за даною програмою було запрошено 70 педагогічних працівників освітніх закладів, а саме: заступнии директорів з виховної роботи, практичні психологи, соціальні педагоги та класні керівники. За результатами навчання працівники отримали сертифікати, що надають право викладання за даною програмою, комплект методичних посібників для вчителів та робочі зошити для учнів 10-11 класів.
  Як зазначив автор програми А.Й. Буковинський: "Сучасна сім'я перебуває у кризовому становищі і основна причина криється в непідготовленості майбутніх сімейних пар до подружнього життя та у хибному уявленні про сутність, цінності та блага сімейного життя. Дана програма розроблена у відповідь на актуальну потребу сучасної молодої людини до особистісного розвитку, формування життєвої, соціальної, громадянської компетентностей з питань шлюбу, сім’ї та батьківства; підвищення цінності любові як базового почуття, що сприяє розбудові гармонійних сімейних чоловічо-жіночих і дитячо-батьківських стосунків."
  В майбутньому, для проведення навчання автором програми для педагогічних працівників, які бажають впроваджувати у своїх закладах програму "Основи сім'ї", потрібно заповнити анкету претендента на сайті osnovy.info або перейти за цим посиланням та чекати на запрошення на можливу дату проведення навчання А.Й.Буковинським у м.Херсоні. Також з 2020 року на базі КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" будуть проводитись навчання за даною програмою підготовленими фахівцями, про що будуть надіслані відповідні листи. Фотографії із заходу дивіться у розділі "Фотоальбоми".

Категорія: Новини | Переглядів: 439 | Додав: Ripo | Дата: 08.11.2019 | Коментарі (0)

  24-25 жовтня 2019 року на базі КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" в рамках школи фахової майстерності відбувся семінар практичних психологів та соціальних педагогів інтернатних закладів та закладів фахової передвищої освіти «Психолого-педагогічний супровід організації навчально-виховного процесу в умовах реформування освіти».  
  В перший день семінару було проведено майстер-клас «Профілактика емоційного вигорання фахівців психологічної служби, людей допоміжних професій» практичним психологом Херсонської міської клінічної лікарні імені Є.Є.Карабелиша Павловською Людмилою Олександрівною.
  На другий день семінау ділилися досвідом роботи та проводили фахівці психологічних служб закладів фахової передвищої освіти та закладів освіти обласного підпорядкування та закладів загальної середньої освіти: Глинянська Ніна Василівна, практичний психолог КЗ «Бериславський медичний коледж» ХОР,  провела інтерактивну лекцію «Система роботи практичного психолога. Обмін досвідом»; Смірнова Оксана Анатоліївна, практичний психолог Великолепетиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2, виступила з темою «Презентація програми «Свідома соціальна поведінка»; Желябова Тетяна Сергіївна, практичний психолог Чорнобаївської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІст. ХОР, провела майстер-клас «Методика використання story cubes»; Коптяєва Катерина Сергіївна, соціальний педагог Чорнобаївської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІст. ХОР, провела майстер-клас на тему: «Відновні практики як інструмент фахівця психологічної служби». Фотографії із заходу розміщено у розділі "Фотоальбоми".

Категорія: Новини | Переглядів: 496 | Додав: Ripo | Дата: 26.10.2019 | Коментарі (0)

   За результатами ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу практичних психологів та соціальних педагогів "Нові технології у новій школі" у номінації профілактичні програми 25 вересня 2019 р.  з 15.00 до 17.00 год. було проведено науково-практичну веб-конференцію для практичних психологів та соціальних педагогів "Використання авторських програм у роботі фахівців психологічних служб Херсонської та Харківської областей: з досвіду роботи".
   Під час конференції було представлено кращий досвід роботи фахівців психологічних служб Херсонської та Харківської областей, які прийняли участь Всеукраїнському конкурсі практичних психологів та соціальних педагогів "Нові технології у новій школі", що відбувався протягом 2018-2019 н.р. у номінації профілактичні програми.
   Для перегляду потрібно перейти за посиланням: https://youtu.be/HDCJZnaUyKY

Категорія: Новини | Переглядів: 680 | Додав: Ripo | Дата: 23.09.2019 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz