Вівторок, 14.05.2024, 19:54
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 84
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

« 1 2 3 4 5 ... 22 23 »

  Під час цих заходів на підставі методичних рекомендацій, підготовлених спільно НАПН з МОН України, будуть виступи 27 серпня від Інституту соціальної та політичної психології НАПН України для практичних психологів та соціальних педагогів з 15.00 до 16.30 (Медіаосвіта та інформаційна безпека в Україні: завдання на 2019-2020 навчальний рік-Найдьонова Любов Антонівна, доктор психологічних наук, член-кореспондент НАПН України, заступник директора з наукової роботи, завідувачка лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти, член Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення; Громадська підтримка освітніх реформ - Бевз Галина Михайлівна, доктор психологічних наук, професор, завідувачка лабораторії психології спілкування; Підвищення психологічної готовності суб’єктів освітнього процесу до реагування в надзвичайних ситуаціях: всеукраїнський експеримент - Дідик Наталя Федорівна, керівник Навчально-практичного центру психологічних інновацій). З 16.30 до 17.00 виступ завідувача навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" Мартиненка А.Л."Приорітетні напрямки діяльності психологічної служби: аналіз та завдання на 2019-2020 н.р."
  Також для працівників психологічної служби 28 серпня 2019 р. з 15.00 до 15.20 буде проведено Інститутом проблем виховання НАПН України виступ на тему "Формування просоціальної поведінки підлітків уразливих категорій у закладах загальної середньої освіти" ( Федорченко Тетяна Євгенівна, головний науковий  співробітник лабораторії фізичного розвитку і  здорового способу життя Інституту проблем виховання НАПН України, доктор педагогічних наук, професор).
  29 серпня 2019 р. Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України з 10.00. до 11.30 будуть проведені наступні виступ: ІКТ як засіб формування соціальної компетентності молодших школярів - Коваленко Валентина Володимирівна, науковий співробітник відділ хмаро орієнтованих систем інформатизації освіти ІІТЗН НАПН України, кандидат педагогічних наук; Сучасні засоби попередження агресивної поведінки молодших школярів - Яськова Наталя Володимирівна, молодший науковий співробітник відділу відкритих освітньо-наукових інформаційних систем ІІТЗН НАПН України.
Детальніше дивіться за посиланням.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 498 | Додав: Ripo | Дата: 19.08.2019 | Коментарі (0)

Шановні колеги! Доводимо до вашого відома, що поновлено друк Журналу щоденного обліку роботи працівників психологічної служби, який розроблено відповідно до нових форм ведення документації працівників психологічної служби затвердженого МОН України від 24.07.2019 № 1/9-477 “Про типову документацію працівників психологічної служби у системі освіти України”. В журналі представлено орієнтовні циклограми діяльності практичного психолога та соціального педагога закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Деталі замовлення дивіться за посиланням.

Категорія: Новини | Переглядів: 412 | Додав: Ripo | Дата: 19.08.2019 | Коментарі (0)

Категорія: Новини | Переглядів: 580 | Додав: Ripo | Дата: 01.01.2019 | Коментарі (0)

  Відповідно до плану роботи Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, 14-15 листопада 2018 року відбувся семінар для практичних психологів та соціальних педагогів інтернатних закладів та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації на тему "Психологічні особливості розвитку професійних компетенцій вчителя в умовах реформування системи освіти".
  В перший день семінару Борисенко М.Є., президент клубу "За здоровий спосіб життя" ознайомив учасників з міжнародними новітніми технологіями в оздоровленні організму. Константинова Л.М., практичний психолог КЗ "Гімназія ім.Т.Г Шевченка" Херсонської обласної ради виступила з міні-лекцією "Арт-терапевтичні методи в профілактичній та корекційній роботі працівника психологічної служби" та презентувала роботу майстер-класів. Під кінець дня було проведено майстер-класи за темами: Джібладзе Н.В., викладач спецдисциплін ХГМТОДЕКУ провела майстер-клас «Виготовлення лялькового оберіга як засіб арт-терапевтичного впливу» , кількість учасників -  10-12 чоловік;Луценко Г.М., практичний психолог ВПУСД провела майстер-клас «Корисні властивості українського помаранча»; Гладченко Г.Г., майстриня української вишивки та прикрас провела майстер-клас «Створення прикрас із атласної стрічки»; Борисенко М.Є, президент клубу за здоровий спосіб життя, вчений агроном, міжнародний експерт по повноцінному харчуванню провів майстер-клас "Приготування оздоровчих напоїв в українських національних традиціях".Під час першого дня роботи семінару в холі академії працювала виставка-ярмарок творчих робіт фахівців психологічної служби, які проводили майстер-класи.
  На другий день семінару Примакова В.В., професор кафедри виховання, психології та інклюзивної освіти    КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» провела лекційне заняття "Розвиток професійних компетенцій вчителя в умовах реформування системи освіти". Мартиненко А.Л., завідувач навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» провів нараду "Впровадження нової документації у діяльності працівників психологічної служби".
    Фото з семінару розміщено в розділі "Фотоальбоми" та на нашій сторінці у "Facebook".

Категорія: Новини | Переглядів: 470 | Додав: Ripo | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)

  06-07 листопада 2018 року на базі КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" відбувся дводенний семінар для керівників психологічних служб, фахівців відділів освіти, методистів районних (міських) методичних кабінетів, ОТГ, що опікуються питаннями психологічної служби на тему "Діяльність психологічної служби в умовах децентралізації".
  В перший день семінару Юдіна О.В., методист навчально-методичної лабораторії корекційної педагогіки та психології озвучила питання щодо організації інклюзивного навчання з дітьми з особливими освітніми потребами. Мартиненко А.Л., завідувач навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи провів нараду з організації діяльності психологічної служби в умовах децентралізації та реформування системи освіти. Хутковська Є.О., практичний психолог, голова Херсонського відділення Української спілки психотерапевтів провела навчальне заняття "Організація балінтовських груп у роботі працівників психологічної служби".
  На другий день семінару Левченко Т.Ю., начальник відділу інклюзивної освіти та роботи з інтернатними закладами Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації провела організаційну зустріч щодо належної підготовки до проведення Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» (наказ Міністерства освіти і науки № 555 від 31.05.2018р.). Завершив семінар майстер-клас Лемешевої Т.Є., методиста міського методичного кабінета Новокаховської міської ради та Подавільнікової І.М., практичного психолога дошкільного навчального закладу № 11 Новокаховської міської ради  "Використання технологій тімбілдінгу в освітньому процесі".
  Фото з семінару розміщено в розділі "Фотоальбоми" та на нашій сторінці у "Facebook".

Категорія: Новини | Переглядів: 510 | Додав: Ripo | Дата: 14.11.2018 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz