Вівторок, 30.04.2024, 08:23
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 84
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

« 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 »

 КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради з жовтня 2016 року розпочала роботу з проведення онлайн консультацій для педагогічних працівників закладів освіти Херсонської області. Згідно з графіком 18 січня 2017 року з 14.30 до 15.15 години для практичних психологів та соціальних педагогів буде проводитись онлайн консультація на тему «Перспективи розвитку психологічної служби у 2017 році».
У роботі онлайн консультації візьмуть участь співробітники Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи. Пропонуємо фахівцям психологічної служби усіх ланок освіти приєднатися до даного заходу на сайті академії, де будуть обговорюватись актуальні питання розвитку психологічної служби.

Категорія: Новини | Переглядів: 522 | Додав: Ripo | Дата: 17.01.2017 | Коментарі (0)

Категорія: Новини | Переглядів: 486 | Додав: Ripo | Дата: 30.12.2016 | Коментарі (0)

 6-8 грудня 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» пройшов навчальний тренінг-семінар «Технологія впровадження Інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова».
 Тренінг проведено за сприяння Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи та управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації.   
 Впровадження програми «Сімейна розмова» передбачає підготовку 30 спеціалістів психологічної служби Херсонщини у рамках триденного семінару-тренінгу з методології реалізації програми в навчальних закладах. З підготовлених спеціалістів в подальшому буде відібрано команду регіональних тренерів, які в наступних навчальних роках будуть навчати інших фахівців особливостям впровадження програми. На даному етапі в тренінгу взяли участь фахівці психологічної служби м. Херсона, м. Нова Каховка та Олешківського району.
 Інформаційно-освітня протиалкогольна програма «Сімейна розмова» охоплює  учнів 7-8-х класів та їхніх батьків. Основною метою програми є виховання в учнів відповідального ставлення до власного здоров’я у співпраці з батьками. Програма спрямована на підвищення поінформованості учнівської молоді щодо негативних наслідків вживання алкогольних напоїв у підлітковому віці, формування навичок протистояння соціальному впливу щодо вживання алкоголю, налагодження взаємодії між батьками та дітьми шляхом виконання спільних завдань.
Протягом трьох днів учасники ознайомилися із структурою програми, її змістом, методичними матеріалами, анкетами, інформаційними повідомленнями. Щодня відпрацьовувалися різні навики роботи з учнями та батьками.  
Кожен заклад, що приймає участь у реалізації зазначеної програми, забезпечено методичними матеріалами: методичними комплексами для педагогів, анкетами для вхідного та вихідного діагностування,  «Сімейними щоденниками для сімейної розмови».
 По закінченню тренінгу усі учасники  отримали сертифікати на здійснення цієї діяльності в закладах освіти.
 Тож сподіваємось, що отримані знання з дуже креативним підходом до підвищення поінформованості учнівської молоді щодо негативних наслідків вживання алкогольних напоїв через активне залучення батьків стане одним із вагомих внесків до зміни ставлення до даного явища в багатьох сім’ях Херсонської області.

Фотографії з семінару можна переглянути в розділі "Фотоальбоми", або більше фотографій на нашій сторінці в facebook.

Категорія: Новини | Переглядів: 492 | Додав: Ripo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

 17 листопада 2016 року на базі КВНЗ “Херсонська академія неперервної освіти” Херсонської обласної ради відбувся навчально-методичний семінар для практичних психологів і соціальних педагогів на тему «Інноваційні підходи до розвитку та саморозвитку професійної майстерності працівників психологічної служби». В рамках семінару було висвітлено актуальні для нашого сьогодення теми, що стосуються нових форм та методів у роботі працівників психологічної служби.
 Потрібно зазначити,що в рамках семінарів, що проводяться для психологів та соціальних педагогів інтернатних закладів, вже майже рік діє школа фахової майстерності психологів, до роботи якої залучаються в якості тренерів фахівці із владних структур, з бізнесу, громадських організацій, а також фахівці із суміжних спеціальностей. Ініціаторами створення цієї школи виступили самі фахівці психологічної служби інтернатних закладів, бо дана форма роботи дає змогу не тільки поглибити та розширити свій професійний кругозір, а й попрацювати із своїми особистісними запитами. На початку семінару активним учасникам школи фахової майстерності було вручено значки, що були розроблені ініціаторами задуму із емблемою "Школи".
 Серед запрошених фахівців на цей раз був заступник директора Херсонського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Богдан Сергійович Руденко, який виступив з темою «Механізми попередження насильства в сім’ї у роботі працівників закладів освіти». Доцент кафедри загальної та соціальної психології ХДУ Ольга Григорівна Александрова виступила з темою «Презентація стратегій розвитку психологічної практики в місті Херсоні». В практичній частині було проведено майстер-клас від сертифікованого гештальт - терапевта Марини Лінцової «Генограма, як інструмент реконструкції  сімейної історії: техніка створення, роль в розробці гіпотези про модель сім’ї».

Категорія: Новини | Переглядів: 534 | Додав: Ripo | Дата: 17.11.2016 | Коментарі (0)

Кафедра теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології запрошує взяти участь у роботі обласної науково-практичної конференції «Упровадження інноваційних технологій у практику роботи ДНЗ, початкової школи та фахівців психологічної служби», що відбудеться 20 жовтня 2016 року на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». У роботі конференції передбачається участь провідних науковців, авторів програм, підручників та методичних посібників для педагогів початкової школи та ДНЗ. Запрошуються науковці, викладачі, методисти, працівники районних (міських) методичних кабінетів, педагоги, усі зацікавлені особи.
Тематичні напрями роботи конференції:
1. Підвищення самоосвітньої компетентності як детермінанта інноваційної діяльності педагога.
2. Інноваційна діяльність працівників психологічної служби в умовах сучасних суспільних змін.
3. Забезпечення компетентнісного та діяльнісного підходів у викладанні предметів початкової школи засобами інноваційних технологій.
4. Формування інноваційного простору дошкільної освіти.

Детальніше дивіться за посиланням

Категорія: Новини | Переглядів: 552 | Додав: Ripo | Дата: 26.09.2016 | Коментарі (0)

 Головними документами, що скеровують роботу працівників психологічної служби на поточний навчальний рік, як і в минулі роки, залишаються інструктивно-методичні листи Міністерства освіти і науки України. З метою подальшої реалізації статей 21 та 22 Закону України «Про освіту» Міністерство направляє для використання в роботі аналітичні матеріали про забезпечення навчальних закладів системи освіти практичними психологами і соціальними педагогами та рекомендації щодо організації належного психологічного супроводу учасників навчально-виховного процесу (лист МОН від 20.07.2016 № 1/9-383 Про забезпечення навчальних закладів практичними психологами і соціальними педагогами та організацію у 2016-2017 н. р. належного психологічного супроводу учасників навчально-виховного процесу). З деталями листа можна ознайомитись за цим посиланням.

Категорія: Новини | Переглядів: 971 | Додав: Ripo | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

                                                                                Шановні колеги!

 Засвідчуємо вам свою повагу та запрошуємо взяти участь у роботі Літньої школи «Освітні ініціативи – 2016» (далі – Літня школа), яка відбудеться  6-10 червня 2016 року на базі навчально-виховного комплексу «Академічна гімназія» Скадовської міської ради (берег Чорного моря, м.Скадовськ Херсонської області).
 У межах роботи Літньої школи заплановано загальні лекційні та практичні заняття для всіх слухачів і заняття в групах (дошкільна освіта / початкова освіта / практична психологія).

 Узявши участь у роботі Літньої школи, ви отримаєте можливість:
- підвищити  свій професіоналізм в активних формах навчання з одержанням сертифіката;
- поставити актуальні запитання провідним науковцям та отримати ґрунтовні відповіді;
- удосконалити знання з пріоритетних напрямів розвитку освіти (підвищення професійного стандарту педагога та практичного психолога,  навчання за діяльнісно-компетентнісними підходами, соціалізація дошкільника, використання інноваційних та інтерактивних технологій у практиці роботи, підготовка та використання блогів для підвищення професійного статусу, основи медичної психології для вихователів ДНЗ і вчителів початкових класів та ін.);
- відвідати інноваційні освітні навчальні заклади регіону;
- узяти участь у дискусійних майданчиках, тренінгах, майстер-класах, інтелектуальних іграх, спортивних, культурних і дозвіллєвих заходах на березі Чорного моря.

Умови участі, тематичні напрями роботи та форму надання заявки дивіться за посиланням.

Категорія: Новини | Переглядів: 642 | Додав: Ripo | Дата: 31.05.2016 | Коментарі (0)

  21 квітня 2016 року в актовій залі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради відбулось святкування 25-річчя зі дня створення психологічної служби системи освіти України. В заході приймали участь керівники та працівники районних, міських психологічних служб, психологи та соціальні педагоги інтернатних закладів та професійно-технічних закладів освіти.
   Під час свята присутні ще раз пригадали етапи становлення психологічної служби починаючи із її заснування у 1991 році. А вже 23 квітня 2004 в освітянському календарі нашої держави з’явилось професійне свято - День практичного психолога.
 Відкривав урочистості ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Анатолій Миколайович Зубко, який наголосив про важливість роботи практичних психологів та соціальних педагогів саме у наш складний соціально-політичний час, подякував усіх працівників психологічної служби за довготривалу та кропітку працю.
  Працівників психологічної служби різних типів навчальних закладів було відзначено подяками Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи НАПН України, почесними грамотами Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації та подяками від Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.
  На святі були присутні почесні гості, наші колеги освітяни - начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та інтернатних закладів Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Лисенко Ірина Миколаївна, доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри загальної та соціальної психології Херсонського державного університету Блинова Олена Євгенівна. Любов Миколаївна Русалкіна людина, яка у 1991 році стояла біла витоків створення Херсонського обласного центру соціальних служб для молоді та підполковник, начальник відділу по роботі з особовим складом та громадськістю Херсонського обласного військового комісаріату Олександр Володимирович Рибицький. Вони щиро подякували працівникам психологічної служби за багаторічну ефективну професійну діяльність, високий рівень професійної активності, підвищення психологічної грамотності учнівської і педагогічної спільноти. Проректор з науково-методичної роботи КВНЗ “Херсонська академія неперервної освіти” Херсонської обласної ради Лідія Іванівна Слободенюк та завідувач кафедри теорії та методики початкової та дошкільної освіти й психології Тетяна Вільямівна Комінарець побажали працівникам психологічної служб міцного здоров'я, наснаги, терпіння та подальших звершень на освітянській ниві. А також зазначили, що робота психолога, насамперед, це досвід спілкування з багатьма людьми, постійний професійний діалог та практична співпраця нашої освітянської психологічної служби зі спеціалістами різних відомств, установ, служб, громадських формувань заради здійснення найголовніших завдань, що стоять перед службою в ім'я дитини.
  Пісенними подарунками гостей свята поздоровили Заслужений артист України Віктор Гурба, лауреат Всеукраїнських пісенних конкурсів Анастасія Нітовкіна та наша колега, соціальний педагог загальноосвітньої школи № 21 Херсонської міської ради Вікторія Толкачова.
   Ми щиро вітаємо всіх керівників служб, а також кожного практичного психолога і соціального педагога, усю психологічну спільноту нашої сонячної Херсонщини з Днем психолога! Любіть, сподівайтесь, чекайте та вірте: доброта, милосердя,уміння зрозуміти, почути, підставити дружнє плече - сильніші за всі негаразди!

 

Переглядів: 717 | Додав: Ripo | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

  На виконання листа МОН України від 06.04.2016 № 1/9-176 “Про розвиток психологічної служби системи освіти”, пункту 2.2 Плану заходів щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року, затвердженого наказом Міністерства від 06.08. 2013 р. №1106, для підготовки аналітичного та статистичного звіту психологічної служби області за 2015-2016 навчальний рік просимо надіслати інформацію практичних психологів та соціальних педагогів за формою, що додається.
Інформацію просимо надсилати до 16.05.14 р. в електронному вигляді на електронну адресу науково-методичної лабораторії практичної психології і соціальної роботи: kherson21@ukr.net.
  Протягом останнього часу ситуація в Україні характеризується соціально-психологічною, економічною нестабільністю, зростанням насильства, що відобразилося на психологічному самопочутті населення. У дітей, що зазнали психотравмуючого впливу, виникають різноманітні варіанти розладів адаптації, існує нагальна потреба щодо надання соціально-психологічної допомоги учасникам навчально-виховного процесу.
  Враховуючи викладене, Міністерство просить зберегти існуючі та заповнити вакантні посади практичних психологів і соціальних педагогів навчальних закладів, методистів з психологічної служби районних (міських) методичних кабінетів, працівників навчально-методичних кабінетів (центрів) психологічної служби системи освіти у відповідності до нормативів чисельності, затверджених Положенням про психологічну службу системи освіти України (наказ Міністерства освіти і науки України  від 02.07.2009 № 616, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23.07.2009 за №687/16703).
 Оригигінал листа з додатками на районні(міські) психологічні служби можна завантажити за посиланням:http://psyslujba.ucoz.ua/Novosti/list-akademiji-01-08_180.zip, лист для вищих навчальних закладів:http://psyslujba.ucoz.ua/Novosti/list_vnz_i-ii.docx.zip , лист для закладів освіти інтернатноного типу:http://psyslujba.ucoz.ua/Novosti/list_internatam_po_zvitu-docx.zip .

Категорія: Новини | Переглядів: 736 | Додав: Ripo | Дата: 15.04.2016 | Коментарі (0)

 Навчально-методичний семінар для практичних психологів і соціальних педагогів інтернатних закладів обласного підпорядкування з теми: «Навички кризового консультування та розвиток психоемоційної стійкості до стресу у дітей» відбудеться 21-22 квітня 2016 року.
 У рамках заходу відбудуться обласні педагогічні читання з теми «Наукові концепції Л.С.Виготського та їх втілення у сучасній педагогіці» (до 120-річчя від дня народження), а також святкування 25-річчя створення психологічної служби в системі освіти України.
 Початок семінару 21.04.2016 р. о 10.00. в приміщенні академії.

Завантажити листа можливо за посиланням: http://psyslujba.ucoz.ua/Novosti/seminar-svjatkuvannja.jpg

 

Переглядів: 563 | Додав: Ripo | Дата: 29.03.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz