П`ятниця, 03.05.2024, 18:46
                      Психологічна служба системи освіти Херсонської області
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [114]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 84
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 »

 Шановні колеги! Згідно з планом роботи КВНЗ «Херсонської академії неперервної освіти>> на 2016 рік та з нагоди святкування 25-річчя створення психологічної служби в системі освіти України відбудуться обласні педагогічні читання з теми «Наукові концепції Л.С.Виготського та їх втілення у сучасній педагогіці" (до 120-річчя від дня народження).
 Захід відбудеться 21 квітня 2016 року о 10.00 годині на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти)). Запрошуємо до участі викладачів вищих навчальних закладів; працівників районних (міських) методичних кабінетів; учителів початкових класів, педагогів дошкільних навчальних закладів, працівників психологічних служб та усіх зацікавлених осіб.

Повний текст листа дівіться за посиланням: http://psyslujba.ucoz.ua/Novosti/list-akademiji-01-08_108.pdf

Категорія: Новини | Переглядів: 617 | Додав: Ripo | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 683 | Додав: Ripo | Дата: 08.03.2016 | Коментарі (0)

 Навчально-методичний семінар для практичних психологів і соціальних педагогів інтернатних закладів обласного підпорядкування з теми: «Забезпечення психологічного і соціального супроводу дітей, постраждалих внаслідок військових дій, а також їх батьків» запланований на 16-17.03.2016 р. перенесено на квітень місяць. Точну дату проведення буде повідомлено додатково.

Категорія: Новини | Переглядів: 634 | Додав: Ripo | Дата: 04.03.2016 | Коментарі (0)

  

Категорія: Новини | Переглядів: 786 | Додав: Ripo | Дата: 25.12.2015 | Коментарі (0)

 Державним навчальним закладом «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України в межах науково-методичного комплексу «Консорціум закладів післядипломної освіти» започатковано Всеукраїнський методичний турнір «Моє покликання – методист» з підтримки  та популяризації творчих здобутків педагогічних працівників. У 2015 році турнір проведено за участі педагогічних працівників інститутів (академій) післядипломної педагогічної освіти, які обіймають посади методистів, керівників та методистів  районних (міських) методичних кабінетів (центрів).  
 У червні 2015 року на базі науково-методичної лабораторії практичної психології і соціальної роботи Комунального вищого навчального закладу "Херсонська академія неперервної відбувся перший етап турніру. В якому взяли участь керівники та працівники  психологічних служб районів, міст області. Члени журі  - викладачі кафедри педагогіки і психології, оцінили методичні наробки учасників та визначили переможця обласного етапу. Ним стала Стародубець Світлана Миколаївна, методисту з психологічної служби районного методичного кабінету Комунальної установи «Бериславський районний центр по обслуговуванню закладів освіти». Методичну збірку «Тиждень психології», укладачем якої й була Стародубець С.М., направлено до участі у другому турі ІУ Всеукраїнського методичного турніру. За результатами конкурсу професійної майстерності вона нагороджена грамотою Університету менеджменту освіти. Вітаємо Світлану Миколаївну і від ректорату академії висловлюємо подяку методичній службі РМК Бериславського району за участь у конкурсі, підвищення психологічної культури учасників навчально-виховного процесу, здійснення психологічного супроводу роботи з дітьми, сім’ями і молоддю.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 797 | Додав: Ripo | Дата: 23.12.2015 | Коментарі (0)

 На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 06 серпня 2013 року № 1106 та наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації від 07 жовтня 2013 року № 445 "Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період то 2017 року" п.4.3.„листа Міністерства освіти і науки України від 17 вересня 2015 року № 1!9-442 "Про оптимізацію діяльності працівників психологічної служби" Українським науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи розроблено нові зразки документації та протоколів діяльності працівників психологічної служби системи освіти України, які надсилаються для використання в установленому порядку: план роботи практичного психолога/соціального педагога (додаток 1); графік роботи практичного психолога/соціального педагога (додаток 2); журнал щоденного обліку роботи практичного психолога/соціального педагога (додаток 3); протокол індивідуальної консультації (додаток 4); протокол індивідуального діагностичного обстеження (додаток 5); протокол діагностичного обстеження класу/рупи (додаток 6); протокол психологічного аналізу уроку (заходу) (додаток 7). Введення додаткової документації для практичного психолога/соціального педагога навчального закладу не допускається. При необхідності централізованого придбання "Журналу щоденного обліку роботи" можна звертатися до комунального вищого навчального закладу "Херсонська академія неперервної освіти" Херсонської обласної ради, Водночас наголошуємо на недопущенні скорочення соціально- психологічної служби області. Відповідно до листів Міністерства освіти і науки України від 25 липня 2014 року № 1/9-374 «Про стан та особливості діяльності працівників психологічної служби системи освіти у 2014-2015 навчальному році» та від ЗО квітня 2015 року № І/9-225 «Про розвиток психологічної служби системи освіти» необхідно максимально забезпечити навчальні заклади практичними психологами та соціальними педагогами, методистами з психологічної служби районних (міських) методичних кабінетів, працівниками навчально-методичних кабінетів (центрів) психологічної служби системи освіти практичних психологів і соціальних педагогів. Нагадуємо, що відповідно до частини першої статті 12 Закону України «Про освіту» акти Міністерства освіти і науки України, прийняті у межах його повноважень, є обов'язковими для центральних органів виконавчої влади, яким підпорядковані навчальні заклади, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підпорядкованих їм органів управління освітою, навчальних закладів незалежно від форм власності.

Повний текст листа дивіться на нашому сайті за посиланням: http://psyslujba.ucoz.ua/load/list_uon_oda_pro_vvedennja_dokumentaciji/1-1-0-286

Категорія: Новини | Переглядів: 874 | Додав: Ripo | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

                                                                 Шановні колеги!

У сей час триває обговорення проекту Бюджету на 2016 рік. Існують різні варіанти Бюджету. У варіанті Бюджету, що пропонується Кабінетом Міністрів України передбачається різке скорочення фінансування Національної та галузевих академій наук, у тому числі і Національної академії педагогічних наук України. Більш того, планується позбавити академії фінансової самостійності.
У зв’язку з цим 9 грудня 2015 року відбувся страйк науковців під стінами Кабінету Міністрів України з вимогою зберегти українську науку.
Звертаємось до вас з проханням підтримати наші вимоги, а саме:
1. Зберегти самостійність і самоврядність Національної академії педагогічних наук України.
2. Збільшити фінансування вітчизняної психолого-педагогічної науки хоча б на коефіцієнт інфляції.
Просимо організувати звернення (за бажанням) від ваших та інших освітянських організацій, у т.ч. громадських на звичайну або електронну адресу Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Адміністрації Президента, Комітет з питань бюджету і Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України. У разі написання звернень на зазначені адреси просимо ставити нас в «копію»(ucap@ukr.net).

З повагою, 
співробітники Українського НМЦ 
практичної психології і соціальної роботи

Категорія: Новини | Переглядів: 783 | Додав: Ripo | Дата: 14.12.2015 | Коментарі (0)

 Відповідно до плану  КВНЗ  «Херсонська академія неперервної освіти» 24-25 листопада 2015 року (лист КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" від 16.11.15 № 01-08/541) за підтримки Регіонального представництва «КримSOS» відбудеться навчально-методичний семінар для практичних психологів і соціальних педагогів інтернатних закладів обласного підпорядкування з теми: «Прогнозування та профілактика соціальних ризиків у соціально-педагогічному оточенні вихованців, учнів, студентів». У семінарі візьмуть участь фахівці  Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла СтрадаУкраїни»  з питань  профілактичної роботи спрямованої на протидію насильства в умовах навчального закладу. Початок семінару о 10.00. в приміщенні академії.  Витрати на проїзд, проживання та харчування учасників буде відшкодовано за рахунок громадської організації  Південноукраїнський офіс 
«КримSOS» у м.Херсоні.

Категорія: Новини | Переглядів: 746 | Додав: Ripo | Дата: 20.11.2015 | Коментарі (0)

 Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 17 вересня 2015 року № 1/9-442 «Про оптимізацію діяльності працівників психологічної служби» з метою зменшення звітної документації, підвищення відповідальності працівників психологічної служби системи освіти та на виконання п.4.3. наказу Міністерства освіти і науки України від 06.08.2013 року № 1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року» Українським науково-методичним центром  практичної психології і соціальної роботи спільно з педагогічною громадськістю проведено роботу щодо оптимізації документації практичного психолога та соціального педагога навчального закладу.
 За результатами проведеної роботи розроблено нові зразки документації та протоколів діяльності працівників психологічної служби системи освіти України. Детальніше можна ознайомитись за посиланням
psyslujba.ucoz.ua/load/0-0-0-282-20

Категорія: Новини | Переглядів: 1672 | Додав: Ripo | Дата: 25.09.2015 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz